Opholdsstedet Tejlgaarden i 1. division

Fjenneslevmagle juli 2019

En af Opholdsstedet Tejlgaardens unge har gennem hele sidste sæson været en del af trænerteamet i fodboldklubben HB Køge Pigefodbold, der flot endte sæsonen med oprykning til 1. division.

Der er meget at være stolt af, når man har været en del af oprykningen til 1. division. Og på Tejlgaarden tillader vi os at tage en lille smule af æren, da vi har været en del af træner-teamet. En af vores fodboldinteresserede unge har fungeret som assistenttræner i hele sidste sæson. Det betyder deltagelse i de fire ugentlige træninger, kampe i weekenden og de sociale sammenkomster uden for banen, der naturligvis også hører med i fodboldverdenen.

Når der har været prøve-træninger i Tysklands Bundesliga har Tejlgaarden også deltaget. Vores unge assistenttræner fungerede som oversætter, da han har et ualmindeligt godt greb om det tyske sprog og han var derfor en meget værdifuld hjælp på turen til Duisburg, hvor spillerne skulle prøvetræne.

HB Køge Pigefodbold oprykning til 1. division

Tejlgaarden har en stærk fodboldprofil

Jonas Nielsen, der er visitationsansvarlig på Tejlgaarden, er også fodboldtræner med A-licens, der giver mulighed for at træne fodbold hold på eliteniveau. Og det er ham, der har skabt forbindelsen mellem Tejlgaarden og HB Køge Pigefodbold.

”Vi er rigtigt glade for samarbejdet mellem Tejlgaarden og HB Køge Pigefodbold. Det giver vores unge en mulighed for at opleve en anden og mere elitær verden end de er vant til. Når man tager ansvar for andres drømme og mål, samtidig med at man føler sig værdsat og ligefrem vigtig i et præstationsmiljø, så er det noget der kan mærkes på selvtillidskontoen. Det kan tage noget tid at falde til i det sociale, men vi har bare oplevet en gruppe piger, der har taget imod vores unge med åbne arme og nysgerrighed” fortæller Jonas

Samarbejdet med fodboldklubben kunne ikke være kommet i stand uden stor opbakning fra Søren Østergård, der som leder for HB Køge Pigefodbold på få år har bygget afdelingen op, så pigerne nu spiller på samme niveau som herrerne i HB Køge.

Søren Østergård har som forsker mange års erfaring i at arbejde med unge mennesker. Han er leder af Center for Ungdomsstudier (CUR), foredragsholder og som forfatter har han blandt andet skrevet bøgerne ”Børneliv version 2.0 – perspektiver på tweens, fritidsliv og trivsel” og "Gode idrætsmiljøer for piger"

Søren Østergaard, Centerleder, ph.d. Center for Ungdomsstudier

Det gode samarbejde

Søren og Jonas har i fællesskab lagt planen for vores assistenttræners deltagelse i fodboldlivet i Køge og Søren er meget positiv omkring samarbejdet med Tejlgaarden:

”I HB Køge Pigefodbold har vi været utroligt glade for samarbejdet med Opholdsstedet Tejlgaarden – et samarbejde der flugter godt med vores værdier, hvor vi har fokus på såvel at forberede spillerne til livet såvel på, som uden for banen. For os handler fodbold om meget mere end blot at vinde - det handler også om unge der bliver dygtige i en verden i forandring, og her oplever vi et stort værdifællesskab med Tejlgaarden” fortæller Søren Østergård og fortsætter:

 ”Som fagperson må jeg også blot anerkende at det er rigtig godt set af Tejlgaarden, at man som en del af sin pædagogiske tænkning og praksis, indtænker den potentielt positive transfervalue mellem fodbold og alle de andre livsarenaer som de unge skal forholde sig til.

Når intentionelle voksne hjælper unge med at italesætte erfaringer indhentet på arenaer, hvor de oplever at være drevet af en passion, er der langt større chancer for at de også tager disse erfaringer med sig ind i skolen, i relationer til familie, venner m.v. – og det er denne intentionalitet jeg glæder mig over at opleve i samarbejdet med Tejlgaarden” afslutter Søren Østergård.

På Tejlgaarden glæder vi os allerede til næste sæson og jagten på superligaen!

© 2018 - Tejlgaarden.dk - CVR: 39128675